Avrasya Liderlik ve Etik Çalışmaları Enstitüsü

Vizyon

Enstitü olarak vizyonumuz; Avrasya kıtasında liderlik ve etik çalışmaları konusunda önde gelen bağımsız bir araştırma kurumu olmaktır.

Misyon

  • Avrupa ve Asya’da liderlik ve etik konuları ile ilgili bilimsel çalışmaları takip ederek bütünleştirmek.
  • Kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve kar amacı gütmeyen organizasyonların ihtiyaç duyduğu ahlaki normlarla donatılmış profesyonellerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak
  • Ulusal ve küresel düzeyde bir bilim ve eğitim ortamı oluşturmak.
  • Ulusal ve küresel düzeyde eğitim ve araştırma faaliyetlerinde bulunmak, sertifika ve diploma programları düzenlemek.
  • Ulusal etik standartların oluşumuna katkı sağlamak. Bu amaçla iş yerlerindeki üretim ve hizmet süreçlerinin ahlaki normlara uygun şekilde yürütülebilmesi ve yönetilebilmesi amacıyla etik standartlar oluşturmak. Bu etik standartlara göre üretim yapan veya hizmet veren firmaları denetleyerek belgelendirmek.
  • Bu kapsamda insani ve ahlaki değerleri özümsemiş bireyler yetiştirmek.
  • İş yerlerinin ahlaki farkındalığını artırmak maksadıyla beklenen tutumları ve değerleri içeren eğitim programları hazırlamak.
  • Eğitim ve araştırma faaliyetlerini akademik yayınlarla ve bilimsel toplantılarla zenginleştirmek.
  • İş etiğinin sadece söylemde değil, yaşamda da var olması ve ilgili herkesin hakkını gözetmesi için gerekli toplumsal farkındalığın oluşturulması

TOSYÖV BAŞKANINDAN

Ş. Nezih Kuleyin

TOSYÖV ALEN MÜDÜRÜNDEN

Avrasya Liderlik ve Etik Çalışmaları Enstitüsü’nün web sitesine hoş geldiniz. Kısaca TOSYÖV-ALEN adını verdiğimiz Enstitümüz neden kuruldu? Biz kimiz? Bu Enstitü ile ne yapmayı amaçlıyoruz? Gibi soruları cevaplayalım.

Enstitümüzün çekirdeğini Avrupa İş Etiği Ağının Türkiye Branşında (EBEN-TR) yer alan akademisyenler ve uzmanlar ve yöneticiler oluşturuyor. İkibinli yılların başında Hacettepe Üniversitesi bünyesinde bir sivil çalışma grubu olarak başlayan bu hareket, Türkiye’de iş etiğini ve etik liderlik uygulamalarını geliştirmeyi hedefliyordu.

Sadece akademisyenlerin değil meslek sahipleri ve yöneticileri de bünyesinde barındıran bu oluşum, akademik olmayan faaliyetlerini yürütmek için üniversite dışındaki diğer vakıflarla işbirliği yaptı. Bu bağlamda benzer misyon ve değerleri paylaştığı TOSYÖV vakfı ile de birçok konuda ortak çalışmalar yürüttü. Bu çalışmaların sonucunda bir ihtiyacın da farkında olmaya başladık. İş etiği konusunda ülkemizin çeşitli üniversitelerinde çalışan çok değerli çok değerli akademisyenlerimiz vardı. Ancak bu değerli hocalarımızı ve onlarla gönül birliği etmiş yöneticilerimizi, iş insanlarımızı ve sahadaki uygulamacılarımızı da tek çatı altında bir araya getirmek mümkün değildi. Herkesin kendi işi ve gündemi vardı. Üstelik aynı uzamanlık alanındaki bu kadar çok kişiyi istihdam edecek bir kurum da yoktu. Bunun yanında bir taraftan da etik ve liderlik konusunda çalışmalar yapmak gibi ortak bir amacımız vardı. İşte bu ortak amaç doğrultusunda gönüllü olarak çalışmak isteyen meslek sahiplerini bir araya getirmek için herhangi bir üniversiteye bağlı olmayan ve her üniversite ile de çalışabilecek esnekliğe sahip olan bağımsız bir enstitüye ihtiyacımız vardı. ALEN bu ihtiyaca binaen ortaya çıkmış bir kurumdur. Enstitümüz tüzel kişiliğe sahip olmayıp TOSYÖV Vakfının tüzel kişiliği altında faaliyet göstermektedir.

Enstütümüzün faaliyet alanın sadece ülkemiz değil öncelikle Türk Dünyası olmak üzere bütün Avrupa ve Asya ülkeleri olarak belirledik. Enstitümüzün amacı iş etiği ve liderlik konularını sadece ülkemizde değil bütün Avrasya kıtasında geliştirici faaliyetlerde bulunmaktır. Avrupa aslında bağımsız bir kıta olmayıp Avrasya kıtasının batı ucundaki bir yarımadadır ve daha çok kültürel olarak Hıristiyan Avrupa medeniyetini ifade eden bir yapıyı ifade etmektedir. Türkiye ise Avrasya kıtasının coğrafi merkezinde yer alan bir köprü ülke ve medeniyettir. Bu açıdan Türkiye olarak bilimsel faaliyetlerde de Avrupa ve Asya’yı birleştirmek gibi bir misyona sahip olduğumuz kanaatindeyim.

Enstitümüzde iki önemli kurulumuz vardır. Akademik Kurul’da Türkiye ve yurt dışındaki üniversitelerde görev yapan öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri yer almaktadır. Bu akademisyenlerimiz tamamen ücretsiz ve gönüllülük esasına göre danışmanlık yapmaktadırlar. Sektörel danışma kurulumuz ise iş etiğine gönül vermiş meslek sahiplerinden oluşur. Bu gönüllülerimiz maddi ve manevi katkıları ve tecrübe aktarımları ile faaliyetlerimizin yürütülmesinde anahtar role sahiptirler. Enstitümüzün bir amacı da akademisyen ve pratisyenleri bir araya getirip işbirliği içinde çalışmalarını temin etmektir. Akademik ve sektörel kurullarımız bir arada Avrasya iş etiği ağını da oluşturmakatdır. Türk dünyasına öncelik vermek kaydı ile amacımız kurullarımızı bütün Avrasya ülkelerine açmak ve ülke temsilcilikleri şeklinde geniş bir işbirliği ağı oluşturmaktır.

Bu satırları okuyan etik gönüllüsü dostlarımızı bizimle iletişim kurmaya ve katkı vermeye davet ediyoruz.

Saygılarımla
Prof.Dr. Mahmut Arslan
TOSYÖV-ALEN MÜDÜRÜ

Anasayfa Widget 1

Endüstrileşmek, en büyük milli davalarımız arasında yer almaktadır. Çalışması ve yaşaması için hammaddeleri ülkemizde bulunan büyük küçük her çeşit sanayii kuracağız ve işleteceğiz. En başta vatan savunması olmak üzere, ürünlerimizi değerlendirmek ve en kısa yoldan, en ileri ve zengin Türkiye idealine ulaşabilmek için bir zorunluluktur.

Mustafa Kemal ATATÜRK
sosyal medya çözüm ortakları

SOSYAL MEDYADA TOSYÖV

Kobi zirvesi son

KOBİ ZİRVESİ

XII. KOBİ Zirvesi Konuşmalarını izlemek için tıklayınız.

KOBİ Zirvesi fotoğraflarına ulaşmak için tıklayınız.